A SOXÖG ÉpítészStúdiót az építészeti tervezéssel foglalkozó SOXÖG Bt. és Pap Ádám ÉpítészStúdió Kft. alapította. Családi vállalkozás, ami már önmagában előrevetíti, hogy „termékei” nem futószalagon készülnek. Jelenti ez azt, hogy egy-egy tervezési feladattal „alkalmazottak” helyett építészek foglalkoznak – netán küzdenek -, minden probléma egyedi, amely egyedi megoldásokat igényel.

 

 Elmondhatjuk magunkról, hogy számunkra a hivatástudat, az építészet szeretete sokkal erősebb motiváció munkánk során, mint a megélhetés kényszere. Ugyanakkor tudjuk, hogy az építészeti tervezés - a szó legprofánabb értelmében – szolgáltatás is. Ezért eszünkben sincs minden áron saját emlékművünket építgetni, akaratunkat a megbízóra kényszeríteni, elsődleges cél az Ő elégedettsége. És nem kevésbé, hogy számunkra - minimum - „vállalható” végeredmény szülessen.

 

Hozzáállásunkból következik, hogy, legalább is a léptéket illetően, nincs „kis” és „nagy” feladat, nem a méret a lényeg, a választóvonal a „jó” és a „rossz” megbízás között húzódik, utóbbiakat megpróbáljuk elkerülni, nem mindig sikerrel. A minden vonalat, részletet egyszercsak helyére rakó koncepció, a „nagy ötlet”, „truváj” megszületése telhet percekbe, vagy kínkeserves hónapokba függetlenül attól, hogy víkendházról, vagy atomerőműről van szó. A többi lényegében csak favágás. A megfelelő építészeti terv azonban mindig építész és megbízója közös gondolkodásának eredője, jó megbízó nélkül nem létezik jó épület.

 

Szakmánk soxínűségét leképezve tevékenységi körünk a lakóépülettervezéstől a településtervezésig terjed, igyekszünk az építészetet a maga egységében, teljességében szemlélni.  Speciális szakterületünk, inkább hobbynk - a történelem, építészeti múlt, műemlékvédelem iránti ifjonti szerelem következményeként – az örökségvédelemmel kapcsolatos feladatok elvégzése.